för din säkerhet

Är less på att läsa varannan dag om unga flickor som blir överfallna av äckliga män. Då Maja sa att en 19 årig tjej blev mördad igår natt på söder endå en "hyffsad" sen tid (1.30) och att jag tror att jag stod bredvid en av offrets bekanta på bussen idag då hon skakade och var blek och pratade om händelsen med en vän i telefon. Här är lite olika försvarsprayer och larm jag läst om som verkar fungera.


StoppaRed UV Mark9  
marknadens kraftigaste försvarsspray! Försvarsprayets starka stråle täcker angriparen med en klibbig mycket svårborttagen röd färg samt förblindar i ögonen. Färgen innehåller också ultraviolett färg (UV). UV spårämnet sitter i hud och kläder i flera dagar trots att rödfärgen gått bort och är mycket svårt få bort. Då den är en modell större än vanliga sprayer så passar den här bra under resan eller om du går ut med en stor väska.

Räckvidd ca 4-5 meter.
Höjd 23cm.
Bredd 6,5 cm. (exklusive handtaget)
Innehåll 330ml.
Verksamhetstid 6 sekunder.
Laglig i Sverige.
Hållbar i 5 år.






(bilder och text lånad från www.bestbuysweden.com)


Överfallslarm Panic Guard

Överfallslarm med paniksprint. Ryck sprinten och larmet börjar tjuta högljutt i hela 110dB! Litet nog för byxfickan eller nyckelringen men nog så effektivt. Har även inbyggd belysning för att hitta nyckelhålet etc. Mått 43x38x20mm.




(bild och text lånad från www.teknikmagasinet.se

Självförsvarsspray färg

Självförsvarsspray är ett utmärkt alternativ eller komplement till överfallslarm. Från ca två meters håll kan du förblinda förövaren i flera minuter, färga dennes kläder och hud för att underlätta identifikation. Liten nog att rymmas i jackfickan, i handen under joggingturen, i handskfacket, överallt där ovälkomna personer kan dyka upp. Finns även i en modell som bara förblindar. Bra att använda i känsliga miljöer såsom bilen, hemmet och liknande. Licensfri. Mått 80x35mm. Utrustad med bältesclip.


(bild och text lånad från www.teknikmagasinet.se)


Kommentarer
Postat av: Emorroidi

Jag tror faktiskt att jag ska köpa sådant här, obehagligt att gå själv ute.

2010-10-22 @ 10:47:18
URL: http://www.it.hemapro.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0