monki



aprikos-vit randig och svart linne från Monki

gemigtjugofemplus


smoothie



Hallonsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta hallon

Blåbärsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta blåbär

Fruktsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 kiwi, persika eller mango (skalade och utan kärna)
 

Tillagningstid: Max 7 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Gör så här
1. Lägg yoghurt, skalad banan och bär eller frukt i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Servera genast.


theman


090427


Övningskörde imorse och det gick väldigt bra förutom parkerings delen då jag vred och vände hit och dit i 20 min för att backa in mellan två bilar på en parkering. Fick reda på i slutet av lektionen att min lärare skulle sluta så det va lite små depp. Åkte efter in till stan förbi syster och sen till skolan för svenska.

090426

Vaknade runt nio och mådde halv lagom kul. Efter några timmar så vaknade alla och männen gick och köpte frukost som smakade hur bra som helst. Vi städande lägenheten fast jag bidrog inte till så mycket hjälp utan låg halvdöd i sängen. Vid 1 tog vi bilen och åkte till dalarö till en strand för lite solning men det blåste kallt så vi skippa det och åkte hem till andreas mor istället. Tårta och kaffe fick man där och även lite färg i ansiktet har man fått! Sen åkte vi till hans lägenhet och svulla chips och såg på tv.


090424

Fyyy fan vilken dag!!vääääääärme!!!! Sov över hos Julia och morgonen inleds med en lång och skön promenix runt en sjö där vi hittade all möjliga små djur och senare åkte vi till Emelie och hade lite mys/lunch med lite folk från klassen.


 




parkourkids



Jag älskar youtube!

Poptheglock


090421

'


ögongodis


wateeer

Hade bara franska sedan åkte vi med klassen till Velamsund långt ute i Nacka. Vi var där i ett naturkunskaps syfte och det var väldigt intressant. En vanlig människa idag gör av med cirka 200-250 liter per dag. Det är ju brutalt mycket om man tänker efter och många gissade på sisodär 25-50 liter. Jag tror jag gör av med mest i duschen eftersom man står där i varmt vatten i en halvtimma typ. Våran "guide" tog även fram en tavla där det satt lite prylar som oftast kastas ner i våra toaletter och som chockade alla. Blöjjor, vem i helvete är så rubbad och kastar ner sånt! Sen fanns det ju en massa annat som också var lite skumt såsom kattsand och mediciner.


open your eyes


090416

Idag hade jag bara en lektion, engelska. Efter det åkte jag till Nynäshamn, efter en timmas åkande var jag framme och mötte upp Sofia. Fick se hur hennes skola såg ut och de har fasiken normal stora skåp, vilket är dubbla mitt skåp size. Sedan intog vi foto studion och vi behövde bara en timma på oss att fixa bilderna. Det var lite puligt att få ihop looken men vi lyckades. Det blir mycket spännande och se hur bilderna kommer bli. Sedan åkte vi hem till henne en stund sen en promis innan jag tog tåget hem. Är helt slut och ska nog ta mig ett bad. Idag åkte bebis Julia till kalmar och ska vara där hela helgen:(


klott


090416


n


wishing



sick

slit


Snygga shorts från Urban Outfitters står på min inköpslista.

Tisdag

Dagen har vart helt okej, men fick just reda på att mormors syster har dött så det va tråkigt att höra när man kom hem världens gladaste av vädret. Mamma hade vart och sagt farväl, kall och vit var hon. Lite läskigt och se någon död. Men hon kommer ha det bättre i himlen än här på jorden med alla mediciner och skador. Ska försöka slutföra mitt plugg och sedan träna.


090414


Wipeout


Bästa programmet!

sandaletter






Urban Outfitters

grass


Nicholas Routzen


S & M

I går åkte jag och köpte telefonen och det fick bli den jag tänkte, känns skönt skönt och inte va hcpad längre men har inte alla nummer då de försvann när min gick sönder. Efter det ärendet åkte vi hem till syster en stund och sedan hem, övningskörde en del på hemvägen, det gick grymt! Senare på eftermiddan åkte jag till stan och träffade Julia och när allt hade stängt åkte vi trötta hem till henne och chillade. På kvällen kom några över och vi såg en skräckis, House of voice hette den, den va sjukt störd och tråkig. Vid 4 orkade vi inte va uppe längre så då gick vi och la oss. Idag har jag försökt komma igång med min uppsats som ska lämnas in imorrn, men jag kommer ingen vart känns det som, jag sitter mest och trycker i mig godis och kollar film.

Tyler


mat

Efter springturen höll jag på dö av värme och hoppa nästan in i duschen med kläderna på. Sedan la jag mig ute och läste min engelska bok och höll nästan på somna. Resultatet var en lätt brun färg och jag känner mig inte så blek längre. När jag kom in så hittade jag mitt efterlängtade halsband (ett guldhalsband med ett hjärta som innehåller en blå safir) som jag fick när jag döptes, den ska självklarts användas, kedjan är dock lite får liten. Om en 20 minuter sådär plingar mormor på och jag är helt utsvulten och då äre det dags att inta bordet! påskbordet är ju väldigt lik alla andra bord runt jul och midsommar. Ganska tråkigt iförsig men fortfarande så gott!


Happy Easter!

Har precis varit ute och suttit en stund på altanen, hela 18 grader! Nästan lämligt för poolbad! får försöka övertala att ta bort plåtarna i veckan, de väger ju trotsallt flera kilon så man behöver vara två för att orka dem. Funderar på att vara lite duktig och ta en springtur, kan ju vara rätt mysigt och göra det vid vattnet nu när det är så fint väder. Sen så har man ju proppat i sig en del påskgodis så man behöver nog börja sätta igång innan bikinin visas upp. Senare på eftermiddan blir det påskmiddag, det kan ju bli trevligt men inte lika trevligt som syster kommer ha ikväll då hon ska på en stor slottsfest!


PW



Edward Cullen, släng dig i väggen, det är Paul Walker som gäller!

Fredag

Har nu suttit i 3 timmar och letat efter en ny mobil då min totalt pajja igår. Lånar papis gamla Nokia som har inga finesser. Den har iförsig snake och den är ju en riktig goding som saknas. Efter mycket om och men så hitta jag en som jag tyckte riktigt mycket om. Modellen är Sony Ericsson C702 och har nästan allt man behöver i en och samma. Ska nog fixa den på Söndag då jag har lite tid, måste ju ha pappa som smakråd såklart då han kan allt sånt där inom teknikvärlden! Har även letat efter bra kontantkort för utomlandsvistelsen i sommar så det blir lite billigare plus att jag kan ringa hem. Om en stund kommer vänner till familjen och jag orkar verkligen inte va hemma då de kommer kacklas och fnittras en del så jag rymmer nog över till nån vän. Ett stort grattis till bror min som blir 23 och till alla andra som fyller år:)

 

Taken

Igår såg Julia och jag Taken, måste fasen nog vara en av de bästa filmerna jag sett, nästan lite bond stuk. Lite kort så handlar den om Kim (en 17 årig tjej) som ska åka till Paris med sin kompis och de bor ensamma i en våning där de båda två blir kidnappade av snuskon som uttnyttja och sälja dem. Kims pappa åker från USA till Paris för att leta rätt på sin dotter och han plöjjer ner bokstavligt talat allt som står i hans väg. Man vart lite småkär i pappan, sicken man! Den måste man se, man lärde sig ett och annat.



Torsdag

Trött och bakfull sitter jag här med massor av plugg som jag måste ta tag i, ska iväg senare. Äckelväder är det också.. Sommar nuuu tack!



Onsdag

Har precis städat klart huset, tog cirka 2,5 h. Konstigt att jag orkade med det när man är lite dagen efter och snurrig. Gårkvällen var riktigt lyckat, och det dansade för fullt! Har dock väldigt ont i fötterna då jag tvingade på högklackat hela kvällen, rena självmordet för dem. Fast halva vägen hem så klarade jag inte av dem och gick barfota istället haha. Kom hem runt halv 4 och Julia och jag däcka i sängen direkt. Ska väl snart börja fixa mig igen för ännu en party kväll, får försöka dra ner på tillfriskningarna ikväll eller inte..


Sol, sol mer sol

Idag skulle jag ha övningskört, var grymt taggad men tydligen så hade pappsen avbokat lektionen pågrund av att han trodde jag inte hade lov.. smart där. Såå jag fick sovmorgon vilket jag inte klagar om. På eftermiddan åkte jag till sickla och träffade syster där hon jobbar. Vi åt lunch tillsammas på Sandys i solen. Jag åt Krock Monsieur, inte lika gott som den på Mauritius men den fick duga. Checkade även de nya affärerna som är nybyggda och har nog aldrig sett så lite folk på monki, där tar kläder garanterat inte slut än de i stan som man får springa till fyra olika ställen för att hitta det plagget man letar efter. Härnäst är det Sickla som gäller! Istället för att åka tunnelbanan från slussen så tog jag en promenad till skanstull där jag sen tog bussen hemåt. Grymt nice väder, hoppas verkligen att värmen håller i sig. Om en stund så kommer Julia älsk hit för ikväll styrs det party party!


Söndag

dagen kändes som en riktigt söndag, nästan. Vädret var äckligt och man sov länge. På eftermiddan åkte jag och Julia till stan för att vi skulle på bio, fast inte tillsammans. Vi skildes åt och jag gick och mötte upp Alex. Vi gick till kungshallen, det ultimata placet och åt mat från Texas Burgers, huuur gott som helst! Sedan gick vi till bion och satt där ett bra tag för att den inte hade börjat än. Vi såg Fast And Furious, den va grym! För en gångs skull är jag taggad på att övningsköra på tisdag;)


Lördag

När Sofia och jag hade fixat oss åkte vi in till stan. Vi märkte att det inte bara vi som tog initiativet att njuta av vårvädret om inte mindre än i själva staden! Bussen var fullproppad enda fram till chaffisen och vi fick trängas bland alla andra i den unka lukten. Vi gick från slussen igenom gamla stan där vi köpte en varsin mjukisglass som vi var välförtjänta. Efter en låång dag i staden så åkte jag hem till mig. På kvällen skulle det styras grillning men det vart inte så bra då vi varken hade något att grilla och något att göra en brasa av. Vi fixade ihop en 30 sekunders brasa av lite löv men sen tappade vi tålamodet och gick hemåt till mig. Där såg vi fullfrus och käkade nattmat.


Freeedag!

Slutade vid halv 11 efter dagens enda lektion. Franska provet gick konstigt nog väldigt bra! Åkte direkt hem till syster som precis hade gått upp. Vid 1 åkte vi in till stan och gick nästan överallt kändes det som. Vi gick bland annat hela strandvägen till djurgårn som vi där fikade. Vid grönan tog vi båten över till slussen. Årets första båtåk! nästan.. : ) Sedan gick vi hem till henne och köpte sushi,(min första gång!!). Det smakade sådära, inte riktigt min typ av mat. Det ska vara stekt. Vid 5 kom Sofia förbi och vi körde lite singstar och sen åkte vi hem till moi och tog det lugnt. Våran kväll spenderades mest i soffan och kollade på Troja bl.a


Syster fotande mig. Här sitter vi vid kajen på strandvägen.

Torsdag

Igår fyllde syster år. Hela 21. Ett bra tag dit för mig. Måste först klara av 18 års strecket. Vid halv 8 kom lite gäster och vi fikade och pratade. Hon fick ett playstation med singstar så jag och syster sjöng efter alla gått;) Hon fick även en såndär elektrisk chockgrej från teknik magasinet. Man ska trycka på en knapp när den lyser grönt om inte så får man feta stöten. Panik varje gång vi körde den men gryyymt rolig! Sov över där till idag och det var svårare än någonsin att stiga upp hur hennes säng som är nog världens mysigaste. Hade dock en lektion idag, engelska. Efter det åkte jag till stan en stund och sedan hem. Gick förbi blommaffären och köpte en blomma till mamsi som fyller år idag, dagen efter syster, komiskt! Såg just att det ska vara runt 10-15 grader hela helgen. solsolsolsol!!!