Måndag

Sov hos Julia och det var mys fast vi fick ingenting gjort i projekt arbetet.. Idag var det bara naturkunskap. Sedan träffade jag sötnosen Sofia inne i stan och vi fikade och strosade lite på stans gator. Åkte hemåt vid 6 och gick förbi SL center på gullmars men det var 300 nummer före mig. Tog en snabbis till skanstull där jag köpte en hår produkt och åkte tillbaka till gullmars och då var det 260 nummer före så då sket jag i det och åkte hem istället. Ikväll ska jag duscha+basta, skicka CV och maila.
 


50 års party, gamlingarna vet än




Haha herregyd. Inget snack om att 40-55 inte kan ösa järnet. De lyckades få upp mig efter 23e försöket på dansgolvet. Jag dansade bugg! haha om det nu var bugg.. min partner var en glad full 45 åring som visste hur man snurrade tills man blev yr. Där rörde jag höfterna till musik från 60-80 tal bland gamlingarna o jag som lovade mig själv att inte göra det. Var ju inte så farligt ändå! haha.


Syster klickade detta fotot precis när vi skulle gå. Så såg man ut


Påväg i bilen


Fint dekorerat bord


En kille kom dit och livade upp stämingen ännu mer med sköna låtar


haha ja.. Ganska många vinare korkades upp


Longoard




Vart ute med systeryster på vägarna här runtomkring ma crib! Ska fixa mig till 50-års festen nu. C ya


foto C


 
Den är bilden tog Julia på mig nere vid vattnet här i Nacka Strand.
 

Den här tog jag

80s



Torsdag

Vaknade och glömde totalt bort tiden. Självklart hade jag försovit mig och stressar igenom den halvtimme jag hade på mig tills bussen avgick. Hann precis med bussen men var 10 min sen till svenskan. Seg skoldag. Åkte till söder efter skolan och drog en fika med Tim sedan en sväng till city där jag införskaffade mig en Jeansjacka från Beyond Retro och ett svart linne från Weekday. Ikväll ska jag köra ett spinningspass, fan va jag ljuger, jag kommer lägga mig i badet istället. Imörn ska jag till VILA i Sickla där syster jobbar då det skulle vare erbjudande och lite galej med ballonger så det ser jag ifram emot men framförallt att träffa henne då det var ett tag sen sist!  :)


 




Jag vill ut i världen

Har suttit och letat jobb ett bra tag nu. Ett helg jobb skulle sitta fint tack. Men om man inte vill bli telefonförsäljare som jag har fått 100 sökträffar om, vad gör man då. Då får det lika gärna va. Ska nog krama kudden strax, blir tokig på min rastlöshet. Vill dock inte upp till skolan. Kul med Foto iförsig. Ja, det får bli min motivation, Foto C, Foto C! Eller inte då jag inte fick den lärare jag ville ha. Först ska jag spana lite flygbiljetter till la Suisse som förmodligen blir av över nyåret. Wuhuu! Go' natt



Starbucks




kaffe och tårta

Igårkväll försökte jag och Julia komma någon vart med våran projektplan och det gick sissodär men vi är på god väg. Hon sussa över hära och vid halv 1 idag åkte jag och mami till mormor. Vi pratade och åt tårta, kakor, bullar och surplade kaffe. Drog Usa historian för henne och hon berättade om när hon var ung, visste inte att hon hittade sin blivande man vid unga 19 år och gifte sig som 21 åring. Det där med blivande man och giftemål finns inte ens på min karta, inte inom de närmaste 5 åren i alla fall. Några timmar senare tog jag en promenad slussen till skanstull sedan mötte jag mami vid bussen på gullmars och vi tog sällskap hemåt.


Mondaymondaymonday



Jag älskar mitt schema, skolstart 13.10 på en måndag är guld! Känslan av att vara pigg men att man kan ligga och dra sig i sängen hela morgonen lång är mer än underbart. Naturkunskapen vet jag redan nu att man inte kommer ha lust att gå på. Fick ett samtal av syster som sa i andra änden "Jag saknar dig! Jag vill träffa dig, vi måste åka longboard, lördag, vad sägs om lördag!". Sicken härlig syster man kan ha. Nu när hon har bokat sin resa till Aussie är det dags att spendera tiden så mycket det bara går tillsammans innan det är adjöss på henne.   

better than heaven



 Ska defintivt fortsätta att drömma mig bort denna söndagkväll, kanske min räddning de kommande söndagar.

Söndagsångesten börjar

Sitter här och gör inget mer än ingenting alls. Ska väl hoppa in i duschen strax och sätta igång bastun. Sen krydda min söndagsångest med te och film. Ser inte ifram emot skolan.. vill verkligen inte. Men vad ska man göra.
I helgen har jag haft det riktigt trevligt! I fredags träffade jag lite folk och vi hade filmkväll till halv 3. Sov över hos Julia och på lördag träffade jag Sofia och vi såg på Harry Potter, den var helt okej fast jag har nog blivit för gammal för trollkonster:)
Vi åt på en mongolisk restaurant, mummms! Sedan somnade vi rätt så snabbt hemma hos mig.
Nu märker man att höst tider börjar komma igång vilket inte brukar vara så lajbans men tack och lov att det blir helt tvärtom detta år!!!



Projekt arbete, Foto C, Moderna Museet

Svenska C, hmm, verkar ju inte så jobbigt som jag hade trott. Eller vad fan vet jag efter en lektion. Projekt arbetet är igång och jag sket i min första plan. Jag och Julia har bestämt att göra en Kokbok tillsammans, den kommer bli as najs! På fotot åkte vi iväg till Moderna museet, kollade på en massa bilder, insperaaaaation som fröken alltid säger. Jaja




hej sista året!

Vaknade vid 8 hos Julia och jag var lagom död. Ville verkligen inte upp! Då vare dags med skola igen. Som vi förstod så var hela skolan och väntade på bussen vid slussen så man var härligt fräsch när man gick av. Ruuuligt vare att träffa alla goa människor igen och Maja var också där=) Mitt schema är riktigt skönt faktiskt, några lektioner hit och dit samt ledig på tisdagar så jag ska icke klaga! Gled till systers lägenhet och har bara chillat där resten av dagen.


Ett steg närmare körkortet..

Kom precis hem från bilskolan. Har vart och kört i 1h 20min. Gick hur bra som helst. Jag trodde jag skulle faila hårt då jag inte kört på 2-3 månader. Ny lärare nya tag. Kanske inte ser så mörkt ut med körkortet trotsallt! Planerna för idag är att träffa Julia med övernattning hos henne. Imorgon börjar skolan., usch.
Hittade låten som pumpades hårt på alla Bus Partyn, tung låt!
 

heldag på stan

Idag träffade jag en vän som jag mötte på skolan i LA som också var bosatt här i sthlm. Vi hade det mucho trevligt med massa gagg, mat, glass och promenad. När vi skildes åt ringde jag upp Sofia och kollade vad hon hade för sig och det visade sig att hon var påväg till stan så då bestämde vi oss för att ses. Vi strosade runt och jag införskaffade mig en mängd med grejer då jag egentligen inte alls skulle shoppa mer på ett tag. Jag kom hem med ett linne från Weekday, 2 tröjjor från HM, tröjja från Hollywood, cowboy hatt från T12, en ansiktsmask, en mössa från Urban Outfitters, almanacka. Sedan trött som jag var åkte jag hem vid 6 och åt lax med dill stuvad potatis! Idag fyller även faster 50 bast så grattis på henne!
 









Sushi var ju inte så dumt ändå..

Rubriken säger ju allt, ja jag har lärt mig att äta Sushi. Det är ju jätte gott! Jag tror att man måste lära sig att "acceptera" det. Till exempel med kaffe, jag hatade kaffe förut men kan knappt leva utan det nu och vill öppna upp en Starbucks i Stockholm. Det skulle vara hur lovely som helst. Jaja, Sushi, mumsmums:) Så det var min lunch idag i Kungshallen fast dessa rullar var super stora i jämfört med de man fick i California.
Jag fyndade ett par skor från Urban Outfitters. Enkla blå-vit randiga skor, sådana som går åt.


Nynäshamn, wakeboard SM, kräftor

Vid 10 gick jag upp och startade min lördag med frukost och dusch. Åkte hemifrån vid halv 1 och var framme i Nynäshamn en timma senare. Rullade iväg på min bräda till Gröndalsviken där Wakeboard SM tog plats. Ringde upp Sofia när jag var framme och hon gjorde ett dassbesök så jag gick och mötte henne. Gryymt kul att träffa den tjejen igen alltså, saknat henne enormt! Vi satte oss ner och köpte lite mat och jag stod emot hamburgare och körde på thaimat istället. Vi gick runt och kollade när åkarna satte feta trick och jag var beredd med kameran för att fånga lite schyssta pics. Har dock ingen super kamera men några vart hyffsat bra. Vid 5 skjutsade Sofia mig till stationen då hon har kirrat körkort sen i sommras, ojoj sicken duktig en! Vi ska försöka hinna med en roadtrip innan hon far iväg, funderar på att åka till norrland och klättra på fjäll haha! Kan ju bli ett äventyr vi sent ska glömma! Sedan träffade jag Angelica på bussen hem och vi snackade lite skit och hur mycket vi inte ville börja skolan. Väl hemma serverades kräftor!!






Fredag

Vaknade vid 16 av syster som ringde mig, snacka om att jag var död. Jag som skulle till stan.
Imorgon får jag äntligen träffa min pärla i Nynäshamn, jag längtar massssor!!!



Redondo beach




Mot skärngårn!

Vid 10.15 mötte jag upp ca 15 människor på t-centralen och vi hoppade på pendeln. Vi gick av vid Handen och väntade en timma på bussen mot Dalarö. Väl framme med en massa packning tog vi färjan över till Fåglarö som tog sisodär en 10 minuters båtresa. Alla var glada, kanske lite för glada då båt kapten dampa på några av tjejerna då det lekte bro bro brejja och hoppade runt haha. Han tyckte vi betedde oss som barnungar men det håller jag inte riktigt med om. Bitterpitt på han. När vi kom fram till ön så tog vi vårat pick och pack och styrde våra fötter mot Mickes hus. Alla sprang och paxade sängar och sedan drog vi igång korvgrillningen i högst hugg. Sedan vare bad och bastu time för de som hade lust. Alla fick varsin uppgift då de delades ut lappar i slumpvis till var och en. Jag skulle vare Mickes slav, göra precis vad han sa. Fast han var rätt schysst med orderna dock. Tur det! Fick i alla fall inte uppgiften att tömma skit tunnan i dasset! På kvällen styrdes party party och det skrattades och dansades. Vid tre då de flesta hade gått och lagt sig var jag och några uppe och busade runt, vi tog en repa med båten och Gustav försökte tända en cigarett med döda myggor tennisracket och det gick inge vidare. Vi satte oss i vardagsrummet och låg skavfötters i fotöljer och snacka en massa strunt. Vid 5 fick det vara nog så jag drog ut och slagga vid matbordet på den långa bänken. Dagen därpå såg ut ungefär likadan. Bad, bastu, dans, sång, lekar m.m. Vid 9 gick vid upp för att städa igenom hela huset. Jag dammsög och tvättade köket. Man har ju vanorna i sig efter LA. Vid 11 kom båten och hämtade upp oss. Jovisst tjurgubben kände igen oss alla och frågade om vi skulle sköta oss denna gång annars skulle han dumpa oss på närmaste brygga. Vi skötte oss hela vägen fram och vi tajmade in bussen bra och sedan hoppade jag av vid Haninge C och tog en buss därifrån raka vägen hem, trött som bara den.







Syster och knapp besök, styra Bali

Jag vaknade av att min mobil ringde och på andra sidan luren var gullet Julia och var super glad och jag var lika glad jag med fast en aning trött. Jag hade trotsallt fått väldigt mycket sömn den här natten, kanske den första på väldigt länge hehe. Vi bestämde att hon skulle komma förbi med under dagen och jag vart lycklig och hoppade upp ur sängen och åt frukost. Länge sedan man åt bra och nyttig frukost. Samt färsk vatten!! Kranvattnet smakar rumpa där borta. Gick ut och la mig i solen, eller den sol som skymtades bakom molnen. I öronen hördes musik från LA, minnen minnen sattes igång i mitt huvud. Saknar tiderna där ifrån. Vid halv 1 kom Julia och jag var suuuuper glad av att träffa henne igen! 2 månader kan gå så fruktansvärt långsamt ändå! Vi satt oss ner och pratade om vad som har hänt för både henne och mig. Hon fick sin present av mig som var ett par höga klackar, 2 trosor från Victoria's Secret och en bodysplash och en handkräm från samma affär. Hon var super glad och då vart jag ännu super gladare:) Syster plingade på och jag var jätte glad för att träffa henne också!! Hon fick en klänning och ett oscar pris där det står "Best Sister". Tyckte att den var lite små gullig sådär hehe:) Vi hade det trevligt och vid 7 åt familjen middag tillsammans och det var första gången på väldigt länge som jag åt oxfilé med bearnaise sås. MUuuums! Efter var det fotovisning från min trip och sedan åkte jag hem till syster. Vi myste i soffan med te.

Sitter nu tisdag morgon och gör ingenting, vaknade vid 4 idag och var galet pigg. Kunde inte somna om och bestämde mig för att gå upp. Har suttit vid datan nu och kollat lite surf resor till Bali samt pratat med kompisar som fortfarande är kvar i LA. De undrade va fasiken jag gjorde uppe men har man jetlag så har man.
 Jag och syster har planerat att köra en sväng till Bali nästa år någongång! Är väldigt sugen på att styra min väg dit under en månad ungefär. Ska fixa i ordning mig nu då jag ska möta Julia och 20 tal andra på t-centralen. Vi ska till fåglarö i skärgårn!! Kommer hem på torsdag så höres. Ha det!

Hitta lite goa sidor om Bali, verkar kalas!
www.surfcamp.se
www.surfcamp.se/

www.balisurfingcamp.com

Hemma i Svealand, jetlag, återförenelse


Flygresan gick kanoners! Båda planen vad i god tid och jag kom till och med 30 minuter tidigare till philadelphia så jag hade gott om tid. Jag skulle egentligen ha 40 min på mig att gå igenom allt tills planet gick och jag vart smått nervös för att jag skulle bli försenad. Men som tur var så kom jag tidigare med Los Angeles planet. Vid philadelphia köpte jag en feting sallad och det åt jag med aptit. Satt och väntade på att planet skulle gå och spanade ut över de som skulle ta samma plan. Såg på långa vägar att det var svennebananer. Överklass människor och blondhåriga. Jag hade i alla fall hamnat i rätt gate! Det första planet var trevligt då jag satt brevid 2 pratglada tanter. De tyckte jag var jätte spännande då jag berättade att jag hade åkt själv och var från Sverige. Resan tog cirka 5 timmar. Andra planet tog 8 timmar och det var en plåga. Kunde knappt sova och den enda halvtimmen jag sov så missade jag middagen. Tur att jag slängde i mig middag innan planet gick! Överklass killen som satt bredvid mig hade vart gullig och tagit en dricka till mig då jag sov när det serverades middag. Tog dock inte emot den och bad om kaffe fran flygvärdinnan istället. Resan kändes bara jobbig och lång. Längtade bara tills att gå av planet och känna lite svensk luft igen. Mitt bagage kom bland de första och min longboard fick jag tillbaka hel och det tackar jag för. Mötte mami och papi vid välkomst hallen och ett stort leende på läpparna fick jag allt! Efter massa kramar och kort så åkte vi hem igen. Berättade lite kort om några upplevelser i bilen påväg hem och det skrattades och skrattades!

Jag vart glad för att komma hem och slängde mig i sängen en stund men försökte packa upp min tunga väska full med grejer. Jag la av efter 10 min då jag var för trött. Jetlag hade jag fått och det sög. Var trött hela dagen men var tvungen att hålla mig vaken tills efter middagen i alla fall. Efter middagen skulle det inte sovas! Jag gick och träffade märtha. Ojojoj vart glad man blev, tårarna spruta en stund och jag var super nöjd. Att 12 månader har gått så fort kan jag inte fatta! Men nu är min babe äntligen hemma!!! Vid 11 orkade jag inte hålla mig vaken så jag hoppa ner i sängen och sov som en stock


svar på frågor

Har sett att jag fått fler besökare nu pga av att fler där ute är också intresserade av Los Angeles. Har redan fått frågor och det är ett nöje att svara dessa frågor till er som är nyfikna:) Så fråga på !!

Är EF ett bra företyag Att åka med?
Jag vet inte hur mycket jag ska tacka EF, de har verkligen förverkligat min dröm. Det är ett stort och säkert företag och de kan sin grej. Många företag som jag också spanade in på verkar inte ha samma standard som EF. Det finns som ni kanske redan har sett om ni checkar deras hemsida att det finns ett enormt utbud av resor till flera destinationer. Det är bara att välja! Det är viktigt att man har bra kontakt med de som ordnar din resa, man har en slags mentor, så som jag hade, jag fick svar på alla frågor jag kunde komma på etc.

Hur mycket kostade det?
Det är olika. Jag tycker att priserna är bra för man får ändå tillbaka allt genom att få erfarenheter och då känner man att det man betalat inte är någonting. Man lever bara en gång och det kanske är enda gången man gör någonting sådant här och då är priset inte viktigt. Det viktigaste är att du verkligen vill dit du ska och att du skulle kunna betala vad som helst för att komma dit. Mitt paket kostade runt 50 tusen tror jag, har inte så stor koll, såsom jag sa är inte priset viktigt för mig. Jag visste bara att jag måste till Los Angeles och uppleva allt.

Hur länge var du där?
Jag var där i 8 veckor. Det var lagom länge, inte för kort inte för långt. Jag blev helt förälskad och skulle kunna stanna där resten av mitt liv. Allting är helt annorlunda där jämfört med Sverige. Livstilen, maten, kulturen, människorna etc. Vissa var där i 3 veckor och de tyckte det var för lite så jag skulle tipsa om en 8 veckor. Du kommer till och med tycka det är för lite. Tro mig..

Åkte du dit med någon du kände eller var du helt ensam från början och lärde känna folk där?
Jag åkte dit helt själv! Jag bestämde mig för att ta tag i det sura äpplet och boka en resa för bara mig. Jag har alltid åkt med familjen och aldrig själv någonstans förutom ett ridläger på en vecka. Men nu ville jag testa något nytt och se hur jag skulle hantera det. Min kusin var där i 4 veckor men vi tog inte samma flyg så jag fick ju klara mig själv på flygresan. Redan första dagen lär man känna nya. Alla är lika nervös och nyfiken som du. Om du är svensk så drar du dig till de som är skandinavier först för att du är osäker på dig själv och hur du ska klara engelskan. Men sedan drar du dig ifrån dem och umgås mer med folk från andra länder. Du är ju trotsallt där för att lära sig engelska. Under min resa så mötte jag cirka 5 svenskar men jag umgås mest med 1. Visst fuskade man med att prata svenska men man pratade engelska i alla fall eftersom man kopplade bort sig från svenska språket och att man umgick hela tiden med andra människor från andra länder.

Är det EF som ordnar alla fester eller var det dom du lärde känna som hade dem?
Såsom dance party, beach party, karaoke party anordnades av EF skolan. Som ni alla vet är det åldersgräns 21 i Usa men på något sätt så lyckas man på ett eller annat sätt att festa. Det var strängt förbjudet att festa i Biltmore och om alkohol hittades tar de allt. De har en policy att det inte får förkomma alkohol. Men vad du gör utanför Biltmore/skolan det är upp till dig. Jag kan rekommendera att ta det lugnt för om en polis ser dig vingla på gatan kan de ta fast dig om du e under 21 och du får tillbringa natten i fängelse om inte annat. Du får i alla fall problem. Som tur var så klarade jag mig men man har hört om de som fått stora problem. Mitt bästa råd är att lämna festandet hemma i Sverige och åk runt och ha kul på annat sätt.



Stort tack EF! www.ef.se


 


XXXL Burger, Beach Party, Del Amo, Bye-Bye LA






I onsdags bestämde sig jag för att ta XXXL hamburgarn pa Fatburger. Medans vi väntade vi fick pommfritt men jag tog bara en då jag måste få plats med en feting burgare. Efter 20 min kom den in och den var större än jag hade förväntat mig och jag visste redan från början att jag kommer dö... Jag satte igång och det tog ett litet tag att klura ut ät tekniken för det var ju trotsallt inte bara att stoppa in den i munnen. Jag mådde illa efter en hamburgkött och hade två kvar + brödet. Jag tryckte i mig i allt jag kunde och tillslut klarade jag det!! Efter 1 h 30 min var jag klar hahaha. Jag var nära att ge upp 100 ggr. Men nu har jag ett diplom med mig hem och ett foto på mig uppsatt på väggen där pa Fatburger! Jag var stolt.

Beach Party var det direkt efter, egentligen började den 4 men eftersom jag var så seg med att äta min burgare kom vi senare. Jag skjutsade Maja i en kundvagn då det gick fortare än när hon gick på kryckor. (Hon bröt foten under måndagen.) När vi kom fram skulle de flesta gå och innan vi hann fram till stranden så skulle alla fråga vad som hade hänt Maja. Tillslut kom vi fram till Volleyboll nätet och jag hoppade in i tjejlaget. Såklart vann vi 2 gånger mot killarna;)

Efter skolan på torsdagen åkte vi till Del Amo och shoppade för fullt. Det var nice. En taxi kostar cirka 15 dollar och det är bra pris. Del Amo är både ett inomhus och utomhus shopping center. Bra utbud av affärer och man hittar alltid något nytt varje gång man är där. De flesta från EF går och shoppar där då de ligger närmast skolan. Enligt mig så äger Del Amo.

Under fredan vare att säga hej då till alla vänner och sätta igång med packningen. För varje sak/klädselplagg jag la ner så kände jag hur mycket jag ville stanna. Men jag visste att det inte gick. Det jobbigaste var att man inte hann säga hej då till alla och göra de saker innan man åker. Får helt enkelt åka tillbaka nästa sommar, vilket är planerat också. Tidigt på lördan åkte jag iväg mot flygplatsen LAX. Hej då LA.... See ya. Det bästa jag någonsin har gjort. Jag är så grymt glad att jag bestämde mig för att åka. Har lärt mig otroligt mycket.

HOLLYWOOD

Hollywood, hollywood, hollywood. Sitter just nu pa ett internet cafe. Skulle till andreas carlssons hus, han i idol juryn u know men han svara inte i tele nar maja ringde sa jag vet inte vad vi ska gora. En fran klassen kanner han som kom pa marlboro namnet och har feta huset i Beverly sa vi kanske drar dit. Ingen aning, allt kan handa i Hollywood. Tog en guidad tur idag bland kandis husen och sag dr phil 20 meter bort  utanfor hans hus och han vinkade at oss. Funderar pa att dra en sushi, jag har namligen lart mig ata sushi sa det blir nog middag dar. That's it.