1th Jan

Igàr drog vi hemifràn vid 7 och det var snöstorm och svinhalt. Som tur var tog vi fyrhjulsdrift bilen men det var fortfarande galet och vi sladde hela tiden och smala serpentinvägar där det stupar vid sidan om är inte det lättaste att köra. Efter en timma var vi äntligen framme, jag klagade lagom mycket pà Bastians körteknik men dà han är "van" att köra i dessa tillstànd fick jag ge mig dà vi faktiskt kom levande fram. Vi drog upp i backen, runt 15 stycken var vi. Var där till liftarna stängde. Kan va en av de bästa puderdagarna jag vart med om. Jag tappade min skida en gàng och letade efter den i 10 min i 1,5 m djup snö men fann den tillslut. Efter en dö skön dag drog vi till afterskin och öste järnet. Likasà gjorde vi pà kvällen dà alla samlades i en làgenhet och àt fondue chinoise vilket var stört gott. Kvällen blev bara bättre och bättre där med min fylla. Dà jag förlorade ett fler tal gànger pà de fyllespel vi körde var jag redo för 2010! Vi befann oss pà en fullproppad pub där vi dansade m.m, madness helt enkelt!!

 


2010

Har precis packat bilen inför imorgon dà vi drar tidigt till Zinal där vi ska fira nyàr. Det kommer bli galet kul!! Vädret ska dessutom bli perfekt med en massa puder och sol. Till middag àt vi raclette som är min favorit rätt just nu. Om man àker till Schweiz är det ett màste att äta det, stört gott!!!! Just nu spelas In for the kill av La Roux pà hög volym och en öl släcker min törst efter all mat jag proppat i mig. Sà gott nytt àr pà alla dà jag förmodligen inte kommer ha laptopen med mig. Bonne année 2010!

30/12

Har precis ätit frukost och bara tagit det lugnt denna morgon dà det olyckligvis regnar utanför fönstret.. Vi som skulle till Schweiz största park à allt :( Vi kommer nog dra ut lite senare om det blir bättre. Igàr ikväll slappade vi järnet med god lasagne och lite skidfilm tittande. Vi sàg Refresh av Level 1 och den var sjukt bra. Ska nog ut pà byn och kika lite affärer nu. Ciaociao


29/12

Coucou!! Sitter just nu i lägenheten i Nendaz och dricker varm choklad efter helgrym dag med en massa puderàkning. Kan berätta lite kort vad vi har gjort sen jag steg av planet i ost och klocklandet. I lördags när jag anlände hämtade Bastian mig pà Geneve's flygplats. Vi chillade i hans hus som ligger en bit utanför Lausanne och köpte sedan varsin kebab till middag.
Pà Söndagen tog vi cycklar med oss i hans minibuss och àkte till Le Lac Leman. Utsikten är sà otroligt vacker, jag kan inte se mig mätt pà den. Efteràt àkte vi till mc'en drive in och köpte med oss mat för att sedan àka förbi hans mormor. Hon var jätte söt/trevlig och pratglad. Min franska sattes pà prov kan jag säga. Efter ett par timmar àkte vi hem för att fixa oss till kvällen. Vid 7 kom Jullian förbi, en kille som vi hängde med i Los Angels. Därefter tog vi hans bil och hämtade upp Simeon som ocksà var i Los Angels. Vi bestämde oss för att äta pà en Pizzeria där pizzorna var enorma! Efter satte vi oss pà en pub och köpte ett par öl.
Pà mànda morgon runt 6 drog vi upp för att àka till Nendaz. Pà vägen plockade vi upp Ludovic, en kort och gott skön kille med bra humor. Efter 1 h 30 var vi framme och där träffade jag resten av hans familj. Vi drog ut i backen och hade det ap kul sedan var det middag pà kvällen. Har träffat sà mànga härliga människor bara dessa dar sà kan knappt vänta till nyàr, det kommer blir stort!




packat och klart!

Nu är alla väskor packade, bara vänta in morgon dagen! Lämnar huset runt halv 7 på morgonen. Planet lyfter strax efter 9 om inte vinden och snön ger förhinder. Jag är så taggad!! Julafton var hur mys som helst och det var läggdags väldigt sent men det är väl så det ska vara! Idag juldagen har jag och syster gjort fetaste iglon på tomten så är lagom mör i kroppen. Sofia den tösen fyller hela 19 år imorgon! Kommer sakna den tjejen, måste gratta henne innan jag går på planet hehe. Ska försöka blogga lite nu när jag är där borta om det händer något kul eller om jag får extremt tråkigt vilket jag tvivlar på! Hejhej!


Merry X-mas!

Då var det Julafton, igen! Sitter och fixar mig "julfin" och lyssnar på underbara Melissa Horn. Har äntligen fått lite julkänsla i kroppen och kan knappt vänta tills vi åker då jag även får träffa deras gullehund.
 


21/12

 Idag inrättade jag några ärenden på stan, bland annat de sista julklapparna och lite inför Schweiz. Sedan kilade jag hem till syster. Därifrån gick vi till gymmet och gjorde vårat perfekta program. 50 min uppdelat på olika kondition maskiner samt ca 20 minuter styrka fokus på ben/rygg/armar. Jag har ont överallt både från igår och idag, kan knappt gå eller sitta, bra tecken! Imorgon blir det mer!


looov

Äntligen är lovet här, finally! Som jag väntat. Efter skolan ringde syster mig och sa att hon ivrigt ville få med mig ut i det vackra vädret och ta långpromenad. Det var en deal om jag fick låna ett par vantar sa jag. Så vid Hornstull möttes vi och flanerade därifrån genom Tantolunden enda till Mariatorget där vi satte oss på ett konditori. Varsin kaffe och smörbulle, en mazarin till mig och en marsipan minigris till syster. Efteråt tog vi bussen till thailändska ambassaden där syster skulle hämta visum. Sedan åkte vi hem till henne och lagade tacos. Runt halv 8 var jag hemma och fixade mig iorndning för kvällen. Skyndade mig iväg i snöyran till Märtha för att föra. Vi mötte upp de andra i stan sedan för att knalla till cluben. Vi var där inte allt för länge och tog taxi hemåt.


on a stage

Igår vid 5 tiden åkte jag in till stan för att leta lite julklappar, vad annars? Efter lite fynd satte jag mig på ett thaiställe och tog kycklingwok med nudlar. Runt halv 8 knallade jag iväg till PARK biografen vid stureplan för att hålla tal samt se New Moon. Redan 30 min innan öppning var det fuuullt med människor och man vart lite små pirrig. Tim gick och öppnade åt mig och där inne träffade jag hans kollegor. Efter öppning/popcornköp satte vi igång. Jag gick in och såg mig själv i flertal bilder på en stor bioduk, inte varje dag man gör det! Inför runt 600 stod jag där och snacka lite om min helt underbara resa till LA, det var grovt kul att få stå på en scen och hålla i en mic och dela med sig av sina upplevelser, en känsla svår att slå! Sedan satte filmen igång, jag älskade den! eller bara de scenerna med Jacob, såklart! Runt halv 12 åkte jag hemåt.


snowforecast

Hur dregglig/glad tror ni jag blev efter denna bild som är från igårdagen.



morgonträning?

Drog upp ur sängen runt halv 11 och det tog inte lång tid tills jag stod ute med en spade i händerna och såg ut som en eskimå. I 1,5 h skottade jag bort all snö som lagt sig vid dörren/trappan samt hela uppfarten vilket är en enorm yta. Passade även på att ta bort snön från mammas bil. Vet inte riktigt vem jag tyckte synd om, ifall det var pappa/hans bil/mamma/hennes bil eller mig själv så jag inte halkar när jag åker iväg ikväll. Jag kände för att vara lite snäll nu när jag ändå bad om att få vinterland så voila. Är rätt stolt för min insats men mina ben och armar har domnat bort och jag tror jag har bränt en och annan kalorie, nu är det breakfast time!


16/12

Sitter med Biotherm mask i fejjan och ser lagom sjuk ut. Idag var det naturkunskaps provet som var hyffsat svårt men det gick riktigt bra trotsallt. Fick en 20 min extra undervisning om hjärtat för jag hade blandat ihop alla klaffar och funktioner så blev lite försenad, kul för mig. Sedan skyndade jag mig iväg till stan för att möta Sofia som jag inte träffat på jääätte länge (känns det som iaf). Vi gjorde några ärenden och sedan satte vi oss på wayne's coffee och tog varsin chai latte samt blåbärs muffins och morotskaka. Lite gagg vart det och fick även en julklapp som var en plånbok från DC shoes, mycket bra present då min plånbok går på sista versen. Runt 6 åkte vi hem. Har nu inge mer plugg innan lovet, känns stört bra!


gla


mon.

Åkte in till stan och träffade Maja, vi åkte direkt till kungshallen där den bästa sushin finns. Efter en välsmakad lunch och härligt prat om framtidsreseplaner till NY gick vi runt på stan och shoppade lite och jag hittade även en del till systers julklapp. Jag passade på att köpa lite underkläder och hittade även en skön halsduk samt en mysig tröjja. Vi tog även en varsin varmchoklad innan vi kilade hemåt. Hemma väntade en pizza, såklart!


14/12

Det snöööööar, det fuckin snöar!! Det är nästan så att jag hoppar ut för att göra en snöängel eller liknande då jag glömde göra det i fredags, den riktiga första snödagen. Jag var mest upptagen med att fokusera min balans med 203 påsar i varje hand, ramlade dessutom lika många gånger. Mina planer för idag, denna helt underbara lediga dag är att träffa Maja vid 14.00 tiden för att inta lunch, jag hoppas på Sushi. Sedan måste jag leta julklappar till syster och pappa. Dags för frukost time. Jag säger bara, 12 dagar kvar!!!


weekend

I fredags träffade jag Amanda efter skolan och vi satte oss på ett fik och snackade om allt; skolan, män, framtid, skidåkning, livet. Ja allt. Runt halv fyra tog vi oss vi till Globen för att gå på genrepet av Idol då Emil hade bjudit in oss. Det var riktigt kul att se alla gamla idoler men framförallt Calle och Erik, jävlar var de öste på och Amanda och jag klappande händerna, visslade och diggade med rocklåtarna. Det var lite pirrigt att de stod precis framför en. Runt sju drog jag till syster där jag mötte upp henne för att hämta pizzorna. Vi svullade pizza, glass, chips och ostbågar till Idol. Helmys kväll.

 På lördan åkte vi in till stan där vi skulle shoppa julklappar men det slutade med att vi sket i det och tog en latte och sen hem till henne igen. Det var ju cirka 3 miljarder människor i stan så man orkade verkligen inte trängas bland dem. Vi tog bussen till donken vid hornstull och tog med oss, samtidigt som vi åt kollade vi på "Love in Manhattan" som var en otroligt fin film och när eftertexterna kom kunde jag inte hålla emot tårarna längre haha! Runt fem åkte jag hemåt. På kvällen träffade jag Märtha för att hyra film och efter mycket vel fram och tillbaka så valde vi att se "Johnny Mad Dog" som var en ganska sorglig film om barnsoldaterna i Liberia. Vi hade även chips och dip så nu har jag ganska mycket att göra på gymmet denna vecka. Runt 12 kilade jag hem till mig i snöstormen.   

Idag söndag fick jag något ryck och har städat alla mina garderober och slängt en hel del kläder och annat dylikt som inte används längre. Det blir väl till att sätta igång natur plugget nu antar jag.


10/12

Vaknade för en stund sen av att telefonen ringde, det roliga var att han/hon/den la precis på när jag vaknade. Klockan var ju kvart i 12 så visst vare dags att gå upp. Den senaste veckan har jag vaknat och kommit ihåg exakt alla drömmar jag har haft under natten, borde anteckna de allra mest störda. Ska fixa iordning lite frukost och sedan kila iväg till gymmet, är ledig från skolan idag wuhuu. Jag antar att Julia har klarat av operationsbordet nu och hoppas att det gick bra. Idag kommer Sofia hem från att ha varit i Skottelandet ett allt för bra långt tag. Idag är en bra dag.


9/12

Well, sitter och väntar in maten, ska dra till bilskolan snart och köra mörkerkörning. Det lär bli intressant. Igår körde jag föresten inne i stan. Sjuuuuukt kul vare! Det gick hur bra som helst förutom att några stressiga bilister höll på krocka framför mig för de körde om varandra, det är väl så det ska vara i stan. Var även på gymmet med syster i en timma bara, det räckte. Sedan gick vi upp till henne och åt världens godaste mat, pastaröra med smak av chili,räkor,avokado, vitlöksbröd. Vaniljglass och chokladglass efter. 


godemörgen

Har äntligen fått lite liv i mig (legat i sängen sen jag kom hem i lördags natt). När jag inte ens sitter vid datorn ja då äre något fel på mig. Meeen nu är jag tillbaka igen. Har dessutom inte kunnat äta, men pepparkakor har jag lyckats att få ner. Gjorde mig nyss en massa mackor och flädersaft, mumma, att mat kan vara så gott ibland. Ne aldrig tequila igen säger jag bara. Bartendern hällde dessutom upp ett halvt glas för shotglasen var slut vilket är typ 2 dl. Kvällen var riktigt kuul bortsett från det obra.


3/12

Frost och kyla, men var är snön? I Schweiz har den i alla fall lagt sig som ett bomullstäcke över alla toppar och jag är lycklig. Idag efter skolan åkte jag till systers välpyntade lägenhet och julklapparna.. herre, kan vara de finaste jag sett, hon satt halva kvällen igår tills jag kilade hem med att bara dekorera julkorten, hon är för söt min syster:)
Vi åkte in till stan efter lite glasåtervinning av hennes läsk/alkohol "årsförbruk". I stan hittade jag julklappar till både mor och far. Det gick på ca en 20 minuter för syster kan det här med jul shoppingen. Jag som trodde det allra värsta men köer och annat dylikt jul kaos. Efter det åkte vi hem till var och sig. Igår fick jag även mitt paket på brevlådan som bestod av en t-shirt och två mössisar. Finns att beställa på www.skimonkey.com







2/12

Kom hem för en stund sedan, nyduschad och fräsh. Är hel besatt av min hårinpackning så går å luktar på håret som en annan pundare. Efter skolan åkte jag hem fort och hämtade träningsväskan för att senare möta upp syster vid gymmet. Vi körde på riktigt bra men mitt i allt så fick jag ont i magen, o ja, kvinnobesvär.. Efter lite gnäll så slutade vi träna pga av det och vi gick upp till henne som bor nästan runt hörnet. Där åt jag en äggmacka och creme bonjour-macka. Ska hoppa ner i sängen strax. Nu är det bara 24 dgr kvar tills jag får träffa min sötnos.